|
 |
 |
|
 |
Аз, Клара и котаракът Казимир Милена Очипалска 5 Звезди |
|
| Продължават веселите истории за Клара и малкото и братче. Сега, освен за кучето, те ще трябва да се погрижат и за едно палаво коте, за златните рибки на леля и за бебето на чичо Тони. И, разбира се, да си пожелаят подарък за Коледа... ... [ още ] |
|
 |
|
 |
 |
|
 |
Записките на един пилигрим Иван Драгоев 5 Звезди |
|
| Иван Драгоев е роден в София през 1971 г. Възпитаник е на НГДЕК “Св. Кирил Философ” и СУ “Св. Кл. Охридски”. Има магистърска степен по философия от Сорбоната и докторска степен по философия в България. В момента живее и работи във гр. Валенсия, ... [ още ] |
|
 |
|
 |
 |
|
 |
Твърде мъжки четвъртък Хедрин 5 Звезди |
|
| Във деветия вал на вълната,
На дъжда в барабанния вой!
Аз съм кораб, опънал платната,
аз съм кораб, приготвен за бой.
Аз съм сам капитан,
аз съм сам екипаж,
сам съм юнга без стаж
и матрос и готвач.
Сам съм до болка и кръст,
сам жена, сам и ... [ още ] |
|
 |
 |
|
 |
Когато Бог се усмихва Росица Петричева 5 Звезди |
|
| Медицинско чудо - така им изглеждам на специалистите: ходи, на вид прилично, дори вижда. А е с диабет от четирийсет и девета! Не го давам бодрячески, просто няма начин! По цели дни, дори по месеци, съм смазана, зла и мрачна. Но чакам да ми мине и ... [ още ] |
|
 |
 |
|
 |
Над/под чертата Атанас Сокуров 5 Звезди |
|
|
Когато някой премине в друг етап от живота си - например, когато се пенсионира - обикновено прави равносметка. Когато се разравят старите, прашясали тетрадки на младостта, тогавашните мисли влизат в диалог с днешните размисли... И човек тегли ... [ още ] |
|
 |
 |
|
 |
Пернишки тетрадки Цанко Живков 5 Звезди |
|
| Тия "тетрадки" на публициста-документалист Цанко Живков съдържат разкази за преживяното от него през детството, юношеството и младостта му в Перник. Градът, връстник на Рим и Троя, е обвеян от легендите на осемхилядна история, от подвизите ... [ още ] |
|
 |
|